четвер, 11 січня 2024 р.

Вміст мікотоксинів в організмі

 

Вміст мікотоксинів у кормах — показник несталий. Він збільшується як за сприятливих, так і не дуже сприятливих для грибка умов. Причому, у другому варіанті накопичення токсинів відбувається набагато швидше — захисна реакція клітини. Тож, якщо восени у вашому силосі не було мікотоксинів, то навесні не варто керуватися результатами цих аналізів.
☑️
Мікотоксини пригнічують імунну систему корови, впливають на нормальне функціонування її основних органів, включаючи рубець, ШКТ, печінку, нирки, репродуктивну й нервову системи.
☑️
В умовах господарства зараження мікотоксинами підвищує частоту виникнення таких хвороб, як зміщенння сичуга, кетоз, затримка відділення плаценти, метрит, мастит тощо.
☑️
Мікотоксини збільшують кількість випадків кульгавості (було встановлено взаємозв’язок між зараженням корму афлатоксинами, субклінічним ламінітом і порушенням фертильності).

Немає коментарів:

Дописати коментар